Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Balmain artık daha popüler

1914 yılında doğan ünlü Fransız tasarımcı Pierre Balmain, 2. Dünya Savaşı sonrasında büyük bir hızla ismini duyurmaya başlayan moda tasarımcıları arasında yer alıyordu. Esas çıkışını ise 1956 yılında 'Ve Tanrı Kadını Yarattı' filmi ile yıldız mertebesine erişen Brigitte Bardot'nun ikonik görünümünü yaratan tasarımcı olarak yaptı.

ETNİK DESENLER
Günümüzde hâlâ gözde olan babet ayakkabılar, dar kısa paça pantolonlar, kasıkta biten dar kısa şortlar ve özellikle 'Bardot yaka' olarak bilinen kayık yaka dar bluzların yaratıcısı olarak bilinen Pierre Balmain ile aynı adı taşıyan modaevi, 2011 yılında başına Olivier Rousteing'in gelmesi ile beraber 1950 ve 1960'lardaki popülaritesine tekrar ulaştı. Zarif ve oldukça 'Fransız' çizgisini yıllarca koruyan modaevinin yeni yaratıcı direktörü Rousteing, celebrity kültürünü kullanmayı bilen bir tasarımcı. Kendi deyimi ile 'Bu kadar Fransız bir modaevinin başına geçen bir azınlık' olarak neler yapacağı büyük merak uyandırmıştı. Uzun yıllar beraber çalıştığı Roberto Cavalli'nin şaşaalı tarzını, etnik desenler ve 1970'lerin disko stili ile kaynaştıran tasarımlarını medyanın tüm kanallarını akıllı bir şekilde kullanarak pazarlamayı başardı. Kardashian Ailesi'nin fertleri ile olan sıkı dostluğunun yansıdığı magazin sayfaları başta olmak üzere; Rousteing'in yer aldığı her kare, tasarımcının kendisini de bir pop ikonu haline getirdi. Her sene ünlü bir tasarımcı ile iş birliği yapan dünyaca ünlü hazır giyim firması H&M, bu sene Balmain ile birlikte çalıştı ve koleksiyon bu hafta bizlerin beğenisine sunuldu. Söylemeye gerek yok; günlük hayatta spor giyinmeyi tercih etsem de özel anlarda gösterişli olmayı hep sevmişimdir. Rousteing'in stili beni yansıtıyor; bakalım siz bu konuda ne diyeceksiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA