Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Jeremy Scott tasarımlarındaki BARBIE etkisi!

Daha önceki yazılarımda bahsettiğim Moschino'nun ünlü baş tasarımcısı Jeremy Scott'ın biraz punk, biraz pop, biraz glam stilinin aslında kendisine ait bir masal dünyası yarattığını söylemiştim.
Bunun en güzel yansıması, Scott'ın Barbie elbiseleri tasarlaması oldu. Gerçekten de 1959 yılından beri günahıyla sevabıyla Barbie, tüm dünyadaki kız çocuklarına hayaller sunuyor.
en tar tışıla n oyuncak '
Barbie gibi, ne kadar güzel' sözünün mutlu etmeyeceği genç kız yoktur sanırım. Ancak bu oyuncak bebeğin yarattığı güzellik algısının ne kadar sorunlu olduğu bugüne kadar yüzlerce kez tartışıldı. Gerçekten de ölçüleri gerçek bir kadına uyarlandığında karşımıza çıkan sonuç; olağanüstü değil, korkutucu oluyor. Zayıflıktan ziyade insan anatomisini hiçe sayan Barbie, dünyanın üstünde hâlâ en çok tartışılan oyuncağı sıfatını koruyor. Güzelliğinin yanı sıra dünyada çok az insanın yaşayabileceği hayat standartlarını bir ideal olarak sunması da hep tartışma götürdü. Bir oyuncağın, bir çocuğun hayatında ne kadar etkili olduğu pedagogların ilgi alanı fakat ben çocukluk anılarıma baktığımda, Barbie'nin büyük bir yer kapladığını görmüyorum. Benim çocukluğuma dair hatırladıklarımda daha çok arkadaşlarımla sokakta ip atladığım, saklambaç, yakar top oynadığım ya da annemin bana kitap okuduğu, masal anlattığı anılar daha ağırlıkta. Sanırım keramet, Barbie'nin bir çocuğun tek arkadaşı olmamasında yatıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA