Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Beyazın hakimiyetinde bir kış

2015-2016 kış sezonu beyazın hakimiyeti ile sürüyor. Siyah tüm kadınların daimi favorisi olsa da beyazın soğuk, kasvetli kış günlerini romantikleştirdiği kesin. Beyaz öyle saf ve güzel ki; her renk ona yakışır; fakat elbette hepimizin favorisi, onu siyahla kombin etmektir. Domino, pötikare, zebra, Roscharc baskıları ile hareketlenmiş kumaşların hüküm sürdüğü kabanlar, gece elbiseleri, gömlekler ve hatta botlar ve çizmelerin hakimiyeti, bu kış hüküm sürüyor. Optik olarak göz alıcı, baş döndürücü bu desenlerin bulunduğu iddialı gece elbiseleri Hedi Slimane'li Saint Laurent koleksiyonunda 1970'lerin punk stiline göz kırpıyor.

SADE OLMAK ŞART DEĞİL
Dior'un hanım hanımcık stilini yansıtan yumuşacık siyah-beyaz desenli kaşmir kazaklar, bizi soğuk günlerde ısıtacak. Celine'in zebra desenli kabanları ve Bottega Veneta'nın beyaz zemin üzerine siyah puantiyeli pantolon-ceket takımları, Isabel Marant'ın oldukça yüksek belli dar siyah-beyaz pantolonları, siyah ile beyazın uyumunun hiç de sade ve oturaklı olmak zorunda olmadığını bize söylüyor. Rengarenk desenli trikolarına alışkın olduğumuz Missioni'nin de bu iki ana rengin uyumuna yöneldiği bu sezon, her beyaz giydiğimde, Özdemir Asaf'ın meşhur dizelerini hatırlıyorum: 'Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu, birinciliği beyaza verdiler…' Hepimize romantik ve şiir dolu bir hafta sonu diliyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA