Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Yıldızların gücü adına!

Ünlü Fransız markası Rodarte'ın 2014 koleksiyonunda karşımıza çıkan R2 D2 ya da Luke Skywalker baskılı kumaşlarla dikilmiş gece kıyafetleri, 'Yıldız Savaşları' serisinin son filmi 'Güç Uyanıyor'un habercisiydi. Aynı serinin zamanlar üstü ya da tarih çağlarını iç içe geçiren ruhunu yansıtan kıyafetleri gibi; Rodarte'ın kıyafetleri de biraz antik Roma, biraz ortaçağı günümüze getiren eklektik bir stildeydi.

EN KÖTÜNÜN ETKİSİ
Filmin vizyona girdiği bugünlerde, moda dünyasındaki 'Star Wars' çılgınlığı sadece Rodarte'ı etkilemedi. Japon avant-garde tasarımcı Yojhi Yamomoto, serinin ilk altı filminin en karizmatik karakteri ve sinema tarihinin en büyük kötülerinden biri olan 'Darth Vader'dan ilham alan uzun, siyah tunik-pantolon takımları ile çok iddialı. Moda tasarımına da el atan Kanye West'in Adidas Originals için yaptığı ilk koleksiyonda; Padme Amidala'nın beyaz tek kollu, göbeği açık büstiyeri ile beyaz dar pantolonunun oluşturduğu çekici takımdan esintiler vardı. David Koma'nın Mugler için yarattığı tasarımlarda altın sarısı ve beyazın birlikteliğinden oluşan parçalı etekler ya da Rick Owens'ın geçtiğimiz sonbahar koleksiyonundaki kahverenginin tüm tonlarındaki kumaşların gelişi güzelmişçesine sarıldığı tunikler ve elbiseler; gücün bu sene bizim yanımızda olduğunu ispatlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA