Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZGE'NİN NOT DEFTERİ ÖZGE ULUSOY

Moda dünyasında da ‘Superman’, ‘Batman’e karşı

Yaklaşık 50 yıldır pop kültürünün en ilgi çekici süper kahramanlarından olan 'Superman' ve 'Batman'; geçtiğimiz hafta 'Batman v Superman:
Adaletin Şafağı' filminde karşı karşıya geldi. Çoktan aramızdan ayrılan Christopher Lee ile bütünleşen 'Superman'in 2000'lerde yeniden hayat bulması, İngiliz oyuncu Henry Cavill ile mümkün oldu. Daha lacivert, sert bir zırh görünümündeki kostümdeki en şık gelişmenin; 'Superman'in kırmızı kısacık şortunun yok olması olduğunu herkes kabul ediyor. 1989'daki Tim Burton'ın 'Batman'inde suça savaş açan çılgın milyoneri canlandıran Michael Keaton'ın siyah kostümü de, çizgi romandaki mavi-gri kostüme göre çok daha cool bir yarasa adam yaratılmasına yardımcı olmuştu.
1997'de yanına Robin'ini de alan George Clooney'nin göğüs uçlarına da yer vermekten çekinmeyen 'Batman' kostümünün şanını, 2005'te Christopher Nolan ile Christian Bale kurtardı diyebiliriz. Daha sofistike bir siyah kostümle, yedi yıl Gotham City'yi dize getiren 'Bruce Wayne'in etkisi hâlâ sürerken, 2003'de başarısız bir Daredevil uyarlamasında alay konusu olan Ben Afleck'in; 'Batman' olacağı, üstüne üstlük 'Superman'e kafa tutacağı başta pek çoğumuzu tedirgin etmişti. Ancak karşımıza müthiş bir 'Batfleck' çıktı.

SUPERMAN TİŞÖRTLERİ

1998'de 'Good Will Hunting' ile En İyi Senaryo Oscar'ı alan Affleck'in; inişli çıkışlı Hollywood kariyeri, son beş yıldır ivme kazandı. Hayata küskün, hem öksüz, hem yetim, kendini insanlığa adamış bu bilim manyağını, 'Nolan'ın kara şövalye üçlemesinin dramatik karanlığından ayırarak daha yapay ama bir o kadar da saygı uyandıran bir mitolojik tanrı kimliğine büründürmesi; Ben Affleck'in son başarısı olarak karşımıza çıkıyor.
Moda dünyası ise 'Batman v Superman:
Adaletin Şafağı'nın rüzgarının gişede esmesinden çok daha önce filmi markajına almıştı. Jeremy Scott, Moschino erkek koleksiyonunda, mankenlerin göğsüne birer M işaretini boşuna monte etmedi. Converse'in Chuck Taylor modelinin üstünde, DC Comics'in kahramanları çoktan yerini aldı.
Şu an 8 yaşında olan yeğenim Yiğit Ali'ye bebekliğinde 'Superman' zıbınını ben almıştım. Babam da dahil olmak üzere pek çok erkeğin gardırobunda bir 'Superman' tişörtü olmuştur. Siyahtan asla ödün vermeyen 'Bruce Wayne'in dolabını ise hem Armani, hem de Gucci'nin tasarımları şekillendirdi. 'Batman'e de bu yakışırdı. Gündüzleri ekmeğinin peşindeki bir gazeteci olan 'Clark Kent'in, moda konusunda, milyoner 'Bruce Wayne' tarafından alt edilmesine şaşırmamak lazım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA