Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ZEYNEP TURAN'LA ASTROLOJİ ZEYNEP TURAN

Tutulmanın etkisi ekim’e kadar sürecek

Güneş tutulmasına günler kala Ulusal Güneş Gözlem Evi, 21 Ağustos'ta gerçekleşecek ateş burcundaki tutulma için 'Tarihin en büyük tutulması' açıklamasını yaparken, hepimizin kulaktan kulağa duyduğu bilgiyi aklımıza getiriyor; tarihten bu yana yaşanan güneş tutulmalarının hep doğa olayları ile pekiştirilmesini. Fakat burada gözden kaçan detay, güneş tutulmalarının çıplak gözle gözlemlendiği kıtalarda doğa olaylarının etkili olduğu. Bu da demektir ki; yarın yaşanacak güneş tutulmasında yaklaşık 90 dakika boyunca ay, güneşin önüne geçecek. Sadece ABD kıtasında gözlemlenecek tutulma, ABD'deki astrologlar tarafından Amerika tutulması olarak adlandırılıyor. Bu da tüm kıtada gözlemlenecek tutulmanın birçok doğa olayını tetikleyeceğinin, daha önce 1981'de Saros tutulması etrafında Ronald Reagan'a yönelik bir suikast girişiminin gerçekleştiğinin de altını çiziyor. O gün ve daha sonraki günlerde çıplak gözle gözlemlenecek kıta ve dünyada tam olarak neler olacağı kestirilemese de, hiçbir şey eskisi gibi olmayacağı gibi 2017 yılının en hareketli ve tansiyonu yüksek günlerine gebe olduğumuzu da söylüyor yıldızlar.
Yarınki güneş tutulması, evlilikleri ve ilişkileri çok yakından ilgilendirirken; özellikle 1970-84 yılları arasında doğanların Neptün'ü ile 90'lık açı, 1949-59 yılları arasında doğanların Plüton'unda kavuşum yaparak gerçekleşecek. Bu durum da sembolik olarak kendimizden yaşça büyüklerle, otorite sahibi kişilerle, iş yerinde üstlerimizle birtakım sorunlar ve değişimler yaşayacağımızı işaret ediyor. Yarın gerçekleşecek olan güneş tutulması, prestijli bir tutulma olması dolayısıyla herkesi çok yakından ilgilendiriyor.
Özellikle görüntüsü ile ilgili mükemmeliyetçi olanları, kilo problemi olanları, egosu yüksek insanları, sanat camiasında önde olan isimleri ve sanat gibi yaratıcılık gerektiren işlerle para kazananları çok yakından ilgilendiriyor. Çünkü bu güneş tutulmasının etkileri, Ekim ayına kadar devam edecek.
Dolayısıyla Ekim ayında güneş sabit bir burca geçtiğinde, Aslan burcundaki tutulmanın etkilerinin tamamen azalacağının da altını çiziyor.

ASTRO HABER
Yarın tarihin en büyük güneş tutulması gerçekleşiyor. Tutulma, 21 Ağustos günü 28 derece ile Aslan burcunda meydana geliyor. Güneş tutulması, 7 Ağustos'ta ay tutulmasına sonuç odaklı davranacak. Ocak 2018 yılında gerçekleşecek ay tutulmasına kadar süren tutulma evresi devam edecek ve sonuçları uzun vadeli geri dönüşlere neden olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA