Para karşılığında kaos yaratmışlar
İstanbul'da olayların en çok yaşandığı ve 18 yaşında bir gencin yaşamını yitirdiği Esenyurt'ta çekilen görüntü büyük kaos planını özetledi
HDP'nin çağrısı üzerine Kobani'yi bahane edip Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleşen eylemlerin perde arkasındaki organize provokasyon açığa çıktı.
ORGANİZE PROVOKASYON
Kameralara takılan görüntülere göre Esenyurt'taki olayların başladığı yer olan Merkez Mahallesi Bağlarçeşme Caddesi üzerinde 35-40 yaşlarında meçhul bir kişi sokakta oyun oynayan 5 çocuğun yanına yaklaşıyor. Çocuklarla kısa süre bir şeyler konuşan meçhul kişi, daha sonra cüzdanından çıkardığı paraları çocuklara dağıtıyor.
VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Esenyurt'ta Atatürk büstünün yakıldığı, 18 yaşındaki Mert Değirmenci'nin yaşamını yitirdiği olaylı günlerde yaşanan bu gelişme üzerine istihbarat birimleri harekete geçti. Güvenlik birimleri benzer olaylarda da çocuklara para dağıtılma ihtimali üzerine önlem aldı.
Kaynak: Akşam
