Mersin deyince akla gelen ilk tatlı cezeryedir. Lezzetinin yanı sıra hafifliği ile metabolizmada herhangi bir sorun yaşanmasına engel olan cezerye, adını Arapça cezer kelimesinden almıştır. Cezeryenin ham maddesi ise beklenenin dışında havuçtur. Bayramlarda lokum niyetine, gelen misafirlerinize tatlı niyetine ikram edebileceğiniz cezeryeyi, evinde hafif tatlılar yemek isteyenler de tercih edebilir.
İKİNCİ KUŞAK ÜRETİCİ
1964 yılından bu yana şekerleme işi ile uğraştıklarını söyleyen Onur Yozgat, "Bize bu meslek babadan geliyor. İş yerimizin 48 yıllık bir geçmişi var. Bizler ikinci kuşak olarak baba mesleğimizi devam ettiriyoruz. En önemli ve revaçta olan ürünümüz cezeryedir. Fıstıklı ve cevizli olmak üzere çeşitlerimiz var. İnsanlar damak tatlarına göre cezerye alabiliyor" dedi.
ÜNÜ MERSİN'İ DE AŞTI
Atom cezerye ve mini cezerye gibi ürün çeşitlerinin olduğunu ifade eden Yozgat, "Dışı ceviz ve fıstık kaplı atom cezeryelerimiz oldukça ilgi görüyor. Lezzetinin yanı sıra vitamin olma özelliği taşıyan bu cezeryeler, sağlığa da yararlı" diyor