X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Dünya sofralarına 'maydanoz' oluyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Dünya sofralarına 'maydanoz' oluyor

  • Giriş Tarihi: 28.1.2013

İklim şartları ve verimli arazileriyle hemen her ürünün yetiştirildiği Hatay, yılın 4 mevsimi toplanan ve salataların vazgeçilmezleri arasında yer alan maydanozuyla da iddialı. Verimli arazilerin yanı sıra üreticilerin bir karış toprağını değerlendirmek amacıyla evinin bahçesine bile ekimini yaptığı şifa kaynağı maydanoz, yurt içinde ve yurt dışında da büyük talep görüyor.

GEÇEN YIL REKOR KIRDI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, Samandağ ve İskenderun ilçeleri başta olmak üzere il genelinde 18 bin 500 dekar alanda maydanoz üretiminin yapıldığını söyledi. Geçen yıl ekilen maydanozdan 21 bin ton ürün alındığını ifade eden Tüfekçi, bu rakamla üretimde Hatay'ın Türkiye genelinde ilk sırada yer aldığını, burayı Balıkesir ve Mersin'in takip ettiğini vurguladı.

İHRACATTA ÖNDE GİDİYOR
Türkiye'nin maydanoz üretiminin yüzde 36'sının Hatay tarafından karşıladığını anlatan Tüfekçi, "Kokusu ve aromasıyla şifa kaynağı olarak adlandırılan ve bölgemizde yetiştirilen maydanoza talep çok fazla. Tarım arazilerimizden 18 bin 500 dekarlık bölümünü maydanoza ayırdık" dedi. Tüfekçi, üretimlerinin yüzde 15'ini ihracatta değerlendirdiklerine işaret etti. Tüfekçi "Geçen yıl, Romanya, Bulgaristan, Ukrayna, Moldova, Macaristan ve Singapur'a maydanoz gönderdik" dedi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.