Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Arıcılık Bölümü Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Cahit Öztürk, çiftçilere yönelik 10 günlük Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu açtıklarını söyledi. İlk etapta 30 üreticinin katıldığı kursun yıl boyunca devam edeceği bildiren Öztürk, kursa katılan üreticilerin yapılacak sınav sonrası başarılı olmaları durumunda sertifika alacağını söyledi.
VERİM ARTIYOR
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, arıcılığın geliştirilmesi için arıcı üreticilerine 'Genç arı kullanın' çağrısı yaptığını belirten Cahit Öztürk, "Genç ve kaliteli ana arı kullanırsak bal üretimimiz en az yüzde 30 artar. Biz de arıcılarımızın bunu bilimsel açıdan bilmesi gerektiğini düşünüyor ve arısı olanların arılarını iki yılda bir gençleştirsin diye bu kursu açıyoruz" dedi.
İKLİM ELVERİŞLİ
Akdeniz bölgesinin ana arı yetiştiriciliği konusunda en ideal bölgelerin başında geldiğini belirten Öztürk, "Akdeniz Bölgesi Türkiye'de en fazla ana arı yetiştirilen bölgesidir. Bölgemizin iklim yapısından dolayı nisanın 15'inden itibaren ana arı yetiştiriciliği yapılabiliyor. İklim avantajını daha iyi kullanarak arı yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak istiyoruz" diye konuştu.