X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İftar için ne pişirelim?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

İftar için ne pişirelim?

  • Giriş Tarihi: 11.7.2013

GÜNÜN ÇORBASI
Nohutlu taze sarmısaklı çorba
Malzemeler:

1 kase haşlanmış nohut 4 dal taze sarımsak 1 su bardağı tavuk suyu 2 çorba kaşığı un 1 kase yoğurt 1 yumurta sarısı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 limon tuz, su

Yapılışı:
Taze sarımsakları doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ döküyoruz ve sarımsağı kavuruyoruz. Peşinden haşlanmış nohutu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Tavuk suyunu, sıcak suyunu döküyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Terbiyesi için, yoğurdu bir kaseye koyuyoruz. Unu ve yumurta sarısını ilave ediyoruz. Limon suyunu sıkıyoruz çırpıyoruz. Soğuk suyla karıştırarak kıvamını açıyoruz. Kaynayan çorbaya yavaş yavaş karıştırarak ilave ediyoruz. Biraz daha kaynatıyoruz.

GÜNÜN YEMEĞİ
Pratik güveç
Malzemeler:

1 kg kuzu eti 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 paket mantar 4-5 sivribiber 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar Tuz, tane karabiber

Yapılışı:
Önce zeytinyağı ile etleri tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar önce yüksek sonra kısık ateşte pişirin. Sivribiber, domates, mantarları her eklemeden sonra beşer dakika pişirerek ekleyin. 10 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin. Tuz, karabiberi ekleyin. Servis yapacağınız fırın kabına alın, servisten yarım saat önce 200C fırına yerleştirip önce 10 dakika ardından peyniri serpip kaşarlar eriyene kadar pişirin.

GÜNÜN TATLISI
Yalancı tavukgöğsü
Malzemeler:

1 Litre süt 4 kahve fincanı un Yarım paket margarin 1 yemek kaşığı nişasta 1 paket şekerli vanilin 1,5 su bardağı toz şeker üzeri içinde hindistan cevizi veya tarçın

Yapılışı:
Geniş bir tencerede margarini eritin. Eriyen margarinin üzerine unu ve nişastayı ekleyin, kısık ateşte 2 dakika unun rengi koyulaşmadan kavurun.1 litre sütü azar azar ve unu karıştırarak tencereye ilave edin. Tüm sütü ekledikten sonra içine şekerin tamamını ekleyin ve karıştırın. Tatlı koyulaşmaya başlayınca vanilyayı ilave edin ve mikserle çırpmaya başlayın. Tatlıyı ocaktan aldıktan sonra 5 dakika daha çırpın ve borcama dökün. Tatlı soğuyunca tarçın ya da hindistan cevizi ile süsleyin. 1 gece dinlendirdiğiniz tatlınızı dilimleyerek servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.