İftar için ne pişirelim?

Giriş Tarihi: 16.7.2013
GÜNÜN ÇORBASI

Yayla çorbası
Malzemeler:
1 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı pirinç (pirinci haşlamak için 2 bardak su) 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı yoğurt 4 su bardağı et suyu 1 adet yumurta Kuru nane kırmızı pul biber

Yapılışı: Pirinci iki bardak suyla haşlayın. Bir kaşık tereyağında hafif kavurduğunuz una 4 bardak et suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra haşlanmış pirinçleri ekleyip 10 dakika kadar kaynatın. Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin. İçine istediğiniz miktarda nane ve kırmızı biber katın, bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın.

GÜNÜN YEMEĞİ

Etli nohut
Malzemeler:
1 koserve nohut ya da 3 su bardağı haşlanmış nohut 250 gr. kuşbaşı koyun eti 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 büyük boy kuru soğan, 1 adet orta boy domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz 6 su barağı sıcak su

Yapılışı: Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın, kuşbaşı eti yıkayarak süzülmeye bırakın. Tencereye sıvıyağı koyun, soğanları çok az tuz ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Önce domatesi sonrada salçayı ekleyerek 2 dakika daha kavurun, en son etin tamamını ekleyin ve et suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurmaya devam edin. Nohutları ve sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirin, ocaktan almadan 5 dakika önce tuzunu ekleyin.

GÜNÜN TATLISI

Kazandibi
Malzemeler:
8 bardak süt 3 bardak şeker 5 kaşık nişasta Üzerine tarçın

Yapılışı: Süte, şekeri katıp kaynatın. Nişastayı soğuk suda eritin ve sütle karıştırın. Bir taşım kaynatıp söndürün. Bir tepsinin altına toz şeker serpin ve yapılan muhallebiyi tepsiye boşaltın. Ateşe koyun. Ateşteki tarafı kendinize doğru kaşıkla çekerek her tarafını öyle ateşte çevirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuyunca kesip ters çevirin. Tarçın döküp servis yapın.

ARKADAŞINA GÖNDER
İftar için ne pişirelim?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz