X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İftar için ne pişirelim?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

İftar için ne pişirelim?

  • Giriş Tarihi: 17.7.2013

GÜNÜN ÇORBASI

Ezogelin çorbası
Malzemeler:
1 Su bardağı kırmızı mercimek 1 Çorba kaşığı pirinç 2.5 Su bardağı et suyu 1 Adet soğan 2 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı margarin 2 Tatlı kaşığı nane 1 Tatlı kaşığı kekik Yarım çay kaşığı karabiber 1Tatlı kaşığı kırmızıbiber Yeterince su,Tuz
Yapılışı: Kırmızı mercimekleri ve pirinci ayıklayıp, yıkayın. Mercimekleri, pirinci ve ayıklanmış bütün soğanı katıp, iyice yumuşayana dek pişirin. Dilerseniz blendırdan veya süzgeçten geçirin. Bu arada küçük bir tencerede yağı eritin. İçine unu ilave edin. Unun rengi değişene dek kavurun. İçine azar azar ılık su dökün. Krema kıvamına geldiğinde mercimeğin içine karıştırarak katın.Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın. Başka bir tavada yağ eritin. İçine kırmızıbiber, nane ve kekiği katıp, yağla birlikte kızdırın.

GÜNÜN YEMEĞİ

Terbiyeli sebzeli kuzu eti
Malzemeler:
1 kg kuzu eti 2 orta boy soğan 1 orta boy havuç 2 orta boy patates 1 yemek kaşığı tuz Terbiyesi için: 2 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un 1 adet limon suyu 1/ 2 demet maydanoz
Yapılışı: Eti, kemikli olarak birer kişilik parçalara böldürün. Yıkadıktan sonra üzerini biraz geçecek kadar suyla ateşe koyun. Kaynamaya başlarken üzerindeki köpüğü alın. İçine dört parçaya bölünmüş soğan, doğranmış havuç ve kereviz katın. Pişmeye yakın kuşbaşı doğranmış patatesleri ve yeterince tuz koyun. Limon suyu, un, 2 yumurta sarısı ve yarım bardak suyu karıştırın. Patatesler yumuşadığı vakit terbiyesini üzerine döküp ateşten indirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

GÜNÜN TATLISI

Sakızlı muhallebi
Malzemeler:
1 litre süt 2 yemek kaşığı margarin 1 su bardağı un 1-1,5 su bardağı toz şeker 1 paket damla sakızı 1 paket şekerli vanilin
Yapılışı: Süt, margarin, un ve toz şekeri pişirme tenceresine alın. Topaklanma olmaması için sürekli karıştırarak orta ateşte pişirmeye başlayın. Süt kaynama noktasına gelince vanilin ve sakızları ekleyerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Kıvama gelen muhallebinizi ocaktan alın, tencereden aktarmadan mikserle yüksek devirde göz göz oluncaya kadar yaklaşık 10-15 saniye karıştırın. Muhallebiyi kaselerin biraz üzerinden dökerek paylaştırın. Soğuduğunda servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.