X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İftar için ne pişirelim?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

İftar için ne pişirelim?

  • Giriş Tarihi: 28.7.2013

GÜNÜN ÇORBASI
Malzemeler:

1 çay fincanı, yarma mısır 1 çay fincanı, tane mısır 1 yemek kaşığı, mısır unu 2 yemek kaşığı, un 1 çay fincanı, süt Su, tuz, Tereyağı

Hazırlanışı:
Öncelikle yarma mısırı bir tencereye alıp haşlanmaya bırakalım. Diğer tarafta bir tencereye yağı alalım, üzerine un ve mısır ununu ilave edelim kavuralım. Üzerine soğuk su ilave edelim iyice karıştıralım daha sonra sütü ilave edelim en son sıcak su verelim kaynamaya bırakalım. Haşlanmış olan yarma mısırı tencereye alalım, sonra tane mısırı ilave edelim tuzunu ve suyunu ayarlayıp bir süre birlikte kaynatalım.

GÜNÜN YEMEĞİ
Zeytinyağlı ıspanak köftesi
Malzemeler

: 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 kg. ıspanak 1 adet kuru soğan 1 kahve fincanı pirinç 1 çorba kaşığı salça 1 kase sarmısaklı yoğurt Tuz

Hazırlanışı:
Ispanaklar ayıklanıp yıkanır. İnce ince doğranır. Bir tencerede yemeklik doğranmış soğan sıvı yağ ile kavrulur. Salça eklenip biraz daha kavurmaya devam edilir. Ispanaklar tencereye eklenir. Yıkanmış pirinç ıspanakların üzerine serpilip tuzu ayarlanır. Yarım çay bardağı su eklenip pişirilir. Buzdolabında bekletilip soğutulur. Sarmısaklı yoğurt ile servis yapılır.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.