GÜNÜN ÇORBASI
Soğuk ayranaşı çorbası
Malzemeler: 1 su bardağı aşurelik buğday(yarma) 1 çay bardağı nohut 1çay bardağı kuru fasulye 2 su bardağı dolusu yoğurt 4-5 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz 1çorba kaşığı nane
Yapılışı: Yarma, kuru fasulye ve nohut bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün hepsi bir arada düdüklü tencerede 25 dakika haşlanır. Tencere için 1 saate yakın haşlamanız gerekebilir. Suyunu çekince, ayrı bir kapta 2 su bardağı yoğurt ve 4-5 bardak su çırpıcı ile karıştırılır. İçine haşlanan bakliyat eklenir. İçine tuzu, nanesi de eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve buzdolabında soğumaya bırakılır.
GÜNÜN YEMEĞİ
Fırında köfteli enginar
Malzemeler: 4 adet enginar 200 gr kıyma 1 adet soğan 2 diş sarımsak Köfte baharatı Kaşar peyniri
Yapılışı: Temizlenmiş enginarları tencereye dizip üzerine limon sosu gezdirin. 5 dakika haşlanır. Enginarlar haşlanırken bizde köfteleri hazırlayalım. Kaseye kıymayı koyalım üzerine soğanı rendelenir ve sarımsakları katalım köfte baharatı katıp iyice yoğuralım. Haşlanan enginarları fırın tepsisine dizelim ve büyükçe köfteler yapıp enginarları üzerine koyalım. 180 derecede 25-30 dakika pişirelim pişen köftelerin üzerine kaşar peyniri koyup kaşar eriyene kadar tutup sıcak servis edelim.
GÜNÜN TATLISI
Tiramisu
Malzemeler: 3 adet yumurta 5 yemek kaşığı toz seker 500 gr labne 30 adet kedidili bisküvi 2 çorba kaşığı nescafe 2 su bardağı sıcak su Üzeri için kakao
Yapılışı: Yumurtayı sekerle birlikte iyice çırpın. İçine peyniri ekleyip çırpmaya devam edin. Geniş bir kaseye su ve nescafeyi koyup karıştırın. İçine bisküvilerin yarısını teker teker sokup çıkartın ve kalıbın altına döşeyin. Üzerine peynir karışımın yarısını dökün. Sonra kalan bisküvileri nescafeye batırın ve döşeyin. Peynir karışımın kalan yarısını dökün ve dolapta 2 saat ya da bir gece bekletin. Soğuyan tiramisunun üzerine kakao serpip servis edin.