Mevsimi geldi, Antep fıstığı tezgahlardaki yerini almaya başladı. Yaklaşık bir, bir buçuk ay boyunca o özel lezzet eşlik eder artık akşamları dost sohbetlerime, film seanslarıma, maç keyfime. Dört mevsim tüketebildiğimiz sağlık deposu Antep fıstığının ağustos ve eylül ayalarında yani hasat dönemindeki
"taze" ya da
"yaş" diye adlandırılan halinin ayrı bir keyfi vardır benim için. Son günlerde yavaş yavaş tezgahlarda boy göstermeye başlayan Antep fıstığı için Gaziantep Ticaret Borsası'nın projesini duyunca daha bir keyifle yemeye başladım kırmızı mantonun altındaki yeşil lezzeti.
Gaziantep Ticaret Borsası'nın, Gaziantep'te Antep Fıstığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurma yönünde aldığı karar, bugüne kadar ulusal ve küresel piyasada istediğimiz noktaya taşıyamadığımız Antep fıstığı için önemli bir sektörel açılım. Antep Fıstığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile sektör üretimden pazarlamaya her aşamada desteklenmesi hedefleniyor. İnovatif yaklaşımlarla yeni ürün geliştirilmesi, markalaşma, ürünlerin paketlenmesi, işlenmesi, muhafaza edilmesi gibi sektörün gelişmesi için birçok alanda teknik desteğin OSB'de yer alması sağlanacak. Tam bir tarım-sanayi entegrasyonunun kurulacağı OSB'de böylece sektör için hem bir kümelenme modeli gerçekleştirilecek hem de sektörün rekabet gücü artırılacak.
Bu fıstık gibi haber için Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve ekibini tebrik ediyor, projenin bir an önce hayata geçmesi için ortak akla çağrıda bulunuyorum.
*
Açılmamış kanatların büyüklüğü bilinmez.
Andre Gide