X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İftar için ne pişirelim?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

İftar için ne pişirelim?

  • Giriş Tarihi: 4.8.2013

GÜNÜN ÇORBASI

Ekmek çorbası
Malzemeler:
Yarım bayat ekmek 4 su bardağı et suyu 2 adet yumurta 4 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, Biraz süt veya su
Yapılışı: Bayat ekmek çok ince ve küçük parçalara kesilir bir tencere içinde et suyu ile beraber ateşe oturtulur ekmekler ezilene kadar kaynatılır. İçine yağ, tuz, karabiber eklenerek 10 dakika daha pişirilir. Bir kap içerisinde iki yumurtanın sarısı sütle karıştırılır, iyice çırpılır. Ateşten çektiğiniz çorbanızın içerisine yavaşca eklenir. Üzerine maydanoz serpilip servis yapılır.

GÜNÜN YEMEĞİ

Boranye ve patatesli köfte
Malzemeler:
250gr kuşbaşı et veya kıyma 1-2 kuru soğan Yarım kilo ıspanak 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 büyük fincan tuzlu yoğurt Pul biber 1 kurutulmuş acı biber (çok acıysa yarım ekleyin) Kuru nane
Yapılışı: Kıyma veya kuşbaşı etler soğan yağ ile biraz pişirin. Ardından doğranmış ıspanakları ekleyip iyice ölmesini bekleyin. Bir su bardağı tuzlu yoğurdu su ile ayrı bir kapta ayran kıvamına getirip tencereye ekleyin. Ardından pul biber, kurutulmuş biber haşlanmış nohutları katın. Kaynadıktan sonra nane atıp altını kısın.15-20 dakika kapağı açık şekilde ocakta kaynatın.

GÜNÜN TATLISI

Güllaç
Malzemeler:
1lt süt 1 bardak toz şeker 6 yaprak güllaç, 200 gr ceviz
Yapılışı: Önce cevizleri havanda dövüp hazır et. Sütün içine şekeri ekle, karıştıra karıştır erit, ateşin üstüne al, tencerenin kenarlarından hafif kımıldamaya başlayınca ateşi söndür. Yani fokur fokur kaynatma. Diğer yanda güllaçları ıslatmak için geniş bir tepsi bul. Güllaç yaprağını koy, parlak yüzü altta kalsın. Yarısını 1 kepçe süt dökerek ıslat. Diğer yarıyı üstüne katla bir kepçe daha süt dök. Elinle bastır iyice emsin. Böylece parlak yüz dışta oldu. Islattığın güllaç yaprağını tepsinin içinde yukarı doğru kaydır ki sütün içinde kalıp daha fazla erimesin. 1 çorba kaşığı cevizi katladığın güllaç yaprağının üstüne dök rulo halinde kıvır. Kıvırma işlemi bitince kendi etrafında döndürerek gül şekline getir ve kaba al. Yaprakların hepsine teker teker aynı işlemi uygula. Kabın içine aldıkça 1 kepçe süt de üstüne dök. Üzerine tepsi kapa. Sütü iyice emince servis yapabilirsin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.