Türkiye'nin
önemli çilek üretim merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesinde, üreticiler son dönemde Antep fıstığına yönelmeye başladı. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, değişen pazar istekleri ve ekonomik şartlar nedeniyle çitçilerin Antep fıstığı üretimine yöneldiğini kaydetti.
300 TON HASAT
Göksu Vadisi'ndeki Senir, Nuru, İmambekirli, Yenisu, Demirçili, Çatak, Kavak, Kıca, Kocaoluk, Yeniçıktı köylerinde yetiştirilen ve köylünün geçim kaynağı olan Antep fıstığı hasadının yaygınlaştığını ifade eden Abdullah Süngü, bu yıl 3 bin 400 dönüm araziden yaklaşık 300 ton hasat yapılmasını beklediklerini belirtti. Bazı köylülerin ürünlerini hasat ettikten sonra yaş olarak sattığını, bazılarının da kurutmayı tercih ettiğini aktaran Süngü, yaşken kilosu 6 liradan satılan Antep fıstığının kurusunun ise 12 liradan alıcı bulduğunu bildirdi. Süngü, arazilerdeki yabani melengiç ağaçlarının aşılanmak suretiyle Antep fıstığı ağacına dönüştürüldüğünü ve vatandaş için önemli bir gelir kaynağı elde edildiğini de anlattı.