Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Şehittahir köyünde oturan vatandaşlar, köy meydanına kurdukları ocaklarda pişirilen bulgurları kurutarak kışlık ihtiyaçlarını karşılıyor. Muş'ta her yıl ağustos ve eylül aylarında yapılan bulgur kaynatma geleneği başladı. Şehittahir köyünün meydanına kurulan ocaklarda büyük emekle pişirilip, bez örtülerin üzerine serilen bulgur, kuruduktan sonra toplanarak tenekelerde saklanıyor. Köyde atalarından kalma gelenekleri sürdürdüklerini belirten muhtar Yaşar Bingöl, kalabalık olan ailelerin bulunduğunu ve bu ailelerin hazır bulgur alamadıklarına dikkati çekti. Doğal yöntemlerle hazırladıkları bulgurun daha lezzetli olduğunu ifade eden Bingöl, "Kırsal köylerde 10 nüfuslu aileler var. Bir yıllık erzakımızı genelde bulgurla kışın lahana alarak temin etmeye çalışıyoruz. Yılda ortalama 40-50 teneke bulgur kaynatıyoruz" diye konuştu. Büyük zahmetlerle kaynatıp, kuruttukları buğdayları kışın yemeklerde kullanan köylü kadınlardan Gülbahar Bingöl (60), bulguru hazırlamanın zor olduğunu ancak bir geleneği sürdürdüklerini söyledi.