Akdeniz Bölgesi'nde başlayan trolle balık avlanma sezonu Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen Balık Festivali'yle başladı. Çamlıbel Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen ve milletvekillerinin de ilgi gösterdiği festivalde, yaklaşık 1 ton sardalye ızgarada pişirilerek vatandaşlara ikram edildi. Balığın yanında içecek olarak şalgam dağıtıldı. Etkinlikte konuşan Birlik Başkanı Alican Yamanyılmaz, balıkçıların 150 günü aşkın süredir bu avlanmaya hazırlandığını belirterek, bunu da balık şenliğiyle halkla bütünleştirerek ödüllendirmek istediklerini kaydetti.
EN LEZZETLİ BALIK AKDENİZ'DE
Türkiye'nin en lezzetli balıklarının Akdeniz Bölgesi'nde avlandığının altını çizen Yamanyılmaz, "Dileğimiz ve hedefimiz balıkçılarımızın avlanma sezonunu şanslı ve bereketli geçirmesi yönündedir. Balık av yasağının sebebi sürekli ve kalıcı bir şekilde avlanabilmektir. Balık türlerinin yok olmasını önlemek amacıyla gidilen bu yolda asıl amacımız halka temiz ve uygun fiyatlı balık yedirmektir. Balık tüketimi her geçen güne nazaran artış göstermektedir. Yapılan bilimsel araştırmalarda haftada en az 2 kere balık yiyen toplumlarda kalp damar hastalıklarının yemeyenlere göre daha az olduğu görülüyor" dedi.
KÜÇÜK BALIKLAR AVLANMAMALI
Mersin Gıda Tarım ve Hayvacılık İl Müdürü Kadir Çiftepala ise trol balıkçıları için avlanma yasağının kalktığını belirtti. Balık popülasyonunda ciddi azalmaların görüldüğünü ifade eden Çiftepala, "Bu bize sağlıklı balıkçılık yapmamız gerektiğini göstermektedir. Küçük balıkların avlanmaması, daha fazla kazanç elde edebilmek için avlanma büyüklüğüne erişen balıkların avlanması gerekmektedir. İl Müdürlüğü olarak bu konuda gerekli tedbirleri aldık, almaya da devam ediyoruz" diye konuştu.