X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Bayram mutluluğu şikayete dönüşmesin
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Bayram mutluluğu şikayete dönüşmesin

  • Giriş Tarihi: 15.10.2013

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Yıldız Bozatlı, Kurban Bayramı öncesi tavsiyelerde bulundu. Bayramda et tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini anlatan Bozatlı, "Kurban eti hemen tüketilmemelidir. Hayvanlardaki mikroorganizmalar kesimle 24 saat içinde ölür. Etler mutlaka soğuk ortamda birkaç gün bekletildikten sonra tüketilmeli. Büyükbaş hayvanların etleri 0 santigrat derecede 7-10 gün bekletildiğinde tam yumuşama sağlanır ve etin lezzeti artar. Doğru saklama yöntemleri ile etlerin hem besin öğelerinin kayıpları en aza indirilmiş olur, hem de mikroorganizmaların çoğalması engellenmiş olur. Etler buzdolabında 0-2 santigrat derecede 3-5 gün, derin dondurucuda ise -18 santigrat derecede 3 ay saklanabilir" dedi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.