TOBB
Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK), Boğaziçi Üniversitesi, Adana Sanayi Odası ve Garanti Bankası işbirliğiyle faaliyete geçen 'Kadın Girişimci Yönetici Okulu' öğrencileri bulgurdan yapılan yemeklerin sunulduğu etkinlikte buluştu. 'Bulgurcu Teyze' olarak tanınan Adanalı 'Bulgurun Halleri' adlı kitabın yazarı Nursen Doğan'ın hazırladığı yemeklerin tadıldığı etkinlik, TOBB Adana KGK üyesi Belgin Çobandağ'ın Laila Güzellik Merkezi'nde gerçekleştirildi. TOBB Adana KGK Başkanı Esra Özden, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Emine Nargile ve çok sayıda 'Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nun iş kadını öğrencilerinin katıldığı etkinlikte bulgurun sağlığa olan yararı üzerinde duruldu.
110 FARKLI TARİFİ VAR
Yemek kitabı yazarı Nursen Doğan, bulgurun gelecek nesillerin sağlığı için önemli olduğunu belirterek, "Özellikle bağırsak kanseri riskini büyük oranda azaltan bir besin olan bulgur vitaminler açısından da zengin bir gıda. İçerisinde köftesinden pilavına, dolmasından tatlısına kadar ana malzemesi bulgur olan 110 tarifin bulunduğu tam 200 sayfalık bir kitabı bulgur severlerin beğenisine sunduk. Çalışmalarımız ABD'de ilgi gördü" dedi. TOBB Adana KGK Başkanı Esra Özden de zengin Adana Mutfağı'nın en önemli girdilerinden birini bulgurun oluşturduğunu belirterek, içli köfteden analı kızlıya, kısırdan meyhane pilavına kente özgü yemekleri dünyaya tanıtan Nursen Doğan'a teşekkür etti.