Yakın
Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Baş Diyetisyeni Hatice Baygut, vejetaryen beslenmesinde bazı konulara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Baygut, vejetaryen beslenmesinin B12 ve demir preparatlarıyla desteklenmesinin önemine dikkat çekti.
FARKLI TÜRLERİ VAR
Vejetaryenlik hakkında bilgi veren Baygut, bu kişilerin kırmızı et, balık eti veya kümes hayvanlarını veya ürünlerini içeren besinleri tüketmediğini belirtti. Vejetaryen beslenme alışkanlığını tercih eden kişi sayısının arttığını kaydeden Hatice Baygut, bu kişilerin kimilerinin yumurta, kimilerinin süt tükettiğini, kimilerinin sadece kırmızı et yemeyip diğer hayvansal gıdalardan da uzak durduğunu söyledi. Vejetaryen diyetlerinin B12 vitamini preparatlarıyla desteklenmesi gerektiğini kaydeden Hatice Baygut, "Özellikle çocuklarda vitamin B12 alımının sağlanması için balık gibi hayvansal besinler tüketilmeli" dedi.