X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Gaziantep mutfak kültürü tanıtılıyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Gaziantep mutfak kültürü tanıtılıyor

  • Giriş Tarihi: 6.4.2014

İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, kentte gastronomi turizmini geliştirmek adına tanıtım çalışmalarına ağırlık vereceklerini açıkladı

Gaziantep kent kültürü yanında gastronomi turizmi için Gaziantep mutfağının tanıtımını yurt içi ve yurt dışında başarıyla gerçekleştiren İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, dünya turizm pastasından Gaziantep'in hak ettiği payı alabilmesi için daha etkin tanıtım çalışmaları yapacaklarını açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in konuya hassasiyetini bildiklerini ifade eden Öztan, "Tanıtım olmadan başarılı olamayız. Etkin tanıtım için çalışacağız" dedi.

ESERLER BULUNUYOR

18. Yüzyıl'ın sonlarında Gaziantep il sınırlarında yer alan antik dönemlere ait antik kent ve höyüklerde yapılan kazılar sonucu çıkarılarak yurt dışına kaçırılan eserlerle Türkiye'nin değişik kentlerindeki müzelerde sergilenen Gaziantep merkezli eserlerin Gaziantep'e getirilmesi için gerekli müracaatları yapacaklarını açıklayan Öztan, daha etkin bir tanıtım için üstlerine düşenleri de yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Gaziantep'in bir gastronomi ve turizm kenti haline getirilmesi için yürüttükleri çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Tahir Tekin Öztan, "Dünyanın göz bebeği dediğimiz bir kentimiz var. Ancak dünyanın bütün kentlerini kıskandıracak özelliklere sahip olmasına rağmen turizmden istenilen payı alamıyor. Bunun nedenlerini araştırdığımızda karşımıza çıkan sonuç çok ilginç. Maalesef sahip olduğumuz değerlerin birçoğunu biz bile bilmiyoruz" dedi.

SERTİFİKALI EĞİTİM
En büyük hedeflerinin Gaziantep mutfak kültürünün dünya genelinde tanıtımını yapmaya devam etmek olduğunu kaydeden Öztan, "Uzun yıllardır yürüttüğümüz tanıtım faaliyetlerimize yeni bir boyut kazandırarak Gaziantep'te bulunan Şirehan Hotel'i gastronomi turizmi için bir merkez seçtik. Burada yabancı gurme ve şeflere Türk mutfak kültürünü öğretiyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de yurt dışından davet edeceğimiz yabancı şeflere ve gurmelere sertifikalı eğitim vereceğiz" dedi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.