Dünyaya hitap eden makarna

Giriş Tarihi: 23.6.2014

Tam tahıllı buğdaylardan yapılan Arbella Makarnaları dünyanın her yerinde tüketicilerin damağına hitap ediyor

Arbella Genel Müdür Yardımcısı Gülçin Arslan Hazar, dünyada obezite ile mücadele etmek için tam tahıllardan yapılan ürünlere ilginin arttığını söyleyerek, tam tahıllı buğdaylardan yapılan Arbella Makarnaları'nın da dünya tüketicisine hitap ettiğini söyledi. Arbella Makarnaları hakkında bilgi veren Hazar, "Ürün ve ambalaj çeşitliliği ile sektörün öncü markalarından olan Arbella Makarna tam buğdaydan yapılıp, lif, protein, vitamin ve mineraller açısından zengin tam buğday makarnası ile dünya tüketicisine hitap ediyor" dedi.

SAĞLIKLI ÜRÜNLERE ÖNEM VERİYORUZ
Şirket olarak sağlıklı ürün tüketimi ve sağlıklı beslenme alışkanlığının oluşturulmasına önem verdiklerini belirten Gülçin Arslan Hazar, "Tüm dünyada yaygınlaşan sağlıklı ve doğal ürünlerin kullanımına yönelik hükümetler ve uzmanlar nezdindeki çağrı ve çalışmalar olumlu sonuçlar vermeye başladı. Yapılan araştırmalarda tam buğdaydan yapılan makarnaların tüketiminin son yıllarda yüzde 20 arttığı, lokantaların yüzde 80'inde tam buğday makarnasının yer aldığı ve buralarda yemek yiyen müşterilerin yüzde 31'inin bu ürünleri tercih ettiği görülmekte" diye konuştu.

TÜKETİMİ ARTTIR, DEĞİŞİMİ GÖR

Gülçin Arslan Hazar tam buğdaydan yapılmış ekmek ve makarnanın, işlenmemiş pirinç ve yulafyulaf ezmesi gibi ürünlerin gerek içeriğindeki protein, vitamin ve demir, kalsiyum, fosfor, potasyum gibi önemli mineraller, gerekse lif içeriğiyle önemli birçok besin öğesini içerdiğini ifade etti. Tam buğdaydan yapılan ürünlerin kalp krizi riskini yüzde 30-36, tip 2 diyabete riskini yüzde 21-30 ve kalp ve damar hastalıkları riskini yüzde 21-28 azalttığını kaydeden Hazar, "Tam buğday makarnasında, kan şekeri seviyesini sabitlemeye yardımcı olan, yağ yakımı ve protein sentezinde görev alan, kas oluşumunu destekleyen ve yaşlanmayı geciktiren minerallerden krom bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

KÜÇÜK GURMELERİN BÜYÜK KAHRAMANI
Sağlıklı kuşaklar yetiştirmenin ancak küçük yaşlarda kazandırılacak sağlıklı beslenme alışkanlıklarıyla mümkün olacağının altını çizen Gülçin Hazar,"Bebeğin katı gıdaya geçtiği ilk günden itibaren tam tahıllılarla beslenmesi, gelişimi ve sindirim sistemi için oldukça önemli. Küçük gurmelerin hayatları boyunca onları etkileyecek beslenme düzeni ve alışkanlıkları, ilk tatlarla tanıştıkları bu dönemde büyük oranda oluşur" dedi.
ARKADAŞINA GÖNDER
Dünyaya hitap eden makarna
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz