Sadece
iftar ve sahurdan oluşan iki öğünlü bir beslenmenin son derece sağlıksız olduğunu vurgulayan Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Fadime Özgök Şenses, Ramazan ayında da iftar ve sahur arasında mutlaka 2 ara öğün yapılması gerektiğini belirterek, "Çok hızlı ve aşırı bir iftar yerine, ikiye bölerek az az yemek hem mideye yüklenmeyi önlüyor hem de daha uzun süre tokluk hissi sağlıyor" dedi. Sahura kalkmadan oruç tutmanın aç kalınan sürenin uzunluğu nedeniyle vücudu olumsuz etkilediğini belirten Şenses, "Vücudun su ihtiyacını arttıran kızartma, kavurma gibi yağlı yiyecekler ve tuzlu gıdaları sahurda tercih etmemek gerekiyor. Bunların yerine hazmı kolay, hafif, bol lifli ve kahvaltıya dayalı yiyecekler tüketilebilir. Protein içeren gıdalar, mideyi daha geç terk ettiği için, daha geç acıkılmasını sağlıyor.