X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Mantar dolması
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Mantar dolması

  • Giriş Tarihi: 13.7.2014

MALZEMELER:
Adet iri mantar 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi Tereyağı, tuz

YAPILIŞI:
Temizlenmiş mantarları sap kısımlarından ayırın, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine tereyağı, tuz, kaşar peyniri rendesi koyup 170 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar tutun.

KEREVİZ YAPRAĞI ÇORBASI
Malzemeler:
1 kâse kereviz yaprağı 1 kırmızıbiber 1 kuru soğan Terbiyesi için: 1 kâse yoğurt 3 çorba k. un yarım limon 1 su b. et suyu Su Tuz Sıvıyağı

YAPILIŞI:
Bir tavaya yağı alalım, rende soğanı ve incecik doğradığımız kırmızıbiberi ilave edelim, hafif kavuralım, üzerine ince kıydığımız kereviz yapraklarını ekleyelim (haşlanmış) tuz ilave edip 6-7 dakika sote edelim. Tencereye, yağı alalım üzerine unu ilave edelim, bir iki karıştırıp üzerine et suyunu ilave edelim, su ile çırptığımız yoğurdu ilave edelim. Tavadaki malzemeyi tencereye alalım, Son olarak limon suyu ve tuzunu alalım, birkaç dakika kaynatıp ocaktan alalım.

BALLI MUZ TATLISI
Malzemeler:

2adet muz 2kaşık bal 50gr kaymak 1tatlı kaşığı tarçın 2kaşık dövülmüş ceviz

YAPILIŞI:
Muzların kabuğunu soyup uzunlamasına 2'ye ayırın ve bir kaba yatırın. Üzerlerine kaymak yayın, bal akıtın ve tarçın serpin. En sona da ceviz serpiştirerek servis edin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.