X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kışlık sebze hazırlığı Gaziantep'te hızlı başladı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Kışlık sebze hazırlığı Gaziantep'te hızlı başladı

  • Giriş Tarihi: 14.7.2014

Anadolu mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan kışlık sebze hazırlığı Gaziantep'te pek çok kişinin geçim kaynağı oldu. Kentin farklı mahallelerinde yaz aylarında dolmalık patlıcan, biber ve kabak hazırlayan kadınlar aile bütçelerine ciddi katkılarda bulunurken, hazırlanan sebzeler ise şehrin yakınlarındaki kıraç arazilere kurulan sergilerde güneşte kurutuluyor.

YURT DIŞINA GİDİYOR

Kadınların günde 20-40 lira arası ücret karşılığında 2-4 bin adet hazırlayabildikleri sebzeler, insan yoğunluğun az olduğu arazilerin bulunduğu farklı bölgelerde kurutularak komşu illere ve yurtdışına gönderiliyor. Sabah akşam demeden çalıştıklarını dile getiren kadınlar, "Sadece biber değil, fiyatları düştüğünde patlıcan, acur ve kabak kurutmalığı da hazırlıyoruz. Biraz hızlı çalışan bir kişi günde 4-5 bin civarında dolmalık çıkarabiliyor, normal çalışanlar ise 2-3 bin tane hazırlayabiliyor. Biber dışındakilerin hazırlanması kolay ama biber acı olduğunda işimiz zorlaşıyor" diye konuştu.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.