X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İftar için ne pişirelim?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

İftar için ne pişirelim?

  • Giriş Tarihi: 15.7.2014

GÜNÜN YEMEĞİ

Yoğurtlu bulgur köftesi
Malzemeler: 1 bardak kısırlık bulgur 1 bardak ılık su 1 adet yumurta 1 bardak un 1 kaşık salça 1 çay kaşığı kimyon, tuz. Yoğurt sosu için: 1 su bardağı yoğurt 3 diş ezilmiş sarımsak
Yapılışı: 1 bardak kısırlık bulgurun üzerine 1 bardak ılık su dökülür ve 5 dakika dinlendirilir. Bulgur kabarınca 5 dakika yoğrulur ve 1 adet yumurta,1 kaşık salça,1 çay kaşığı kimyon, tuz konur el soğuk su ile ıslatılarak 1 bardak un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur olana kadar 10 dakika yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Kaynayan tuzlu suya azar azar atılır. Yaklaşık yarım saat kaynadıktan sonra pişen köfteler bir kaba alınır.1 bardak yoğurda 3 diş sarımsak ezilerek katılır. Köftelerin üzerine dökülür. 3 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı salça kavrulur ve köftelerin üzerine dökülür. Pul biberle süslenir.

GÜNÜN ÇORBASI

Domates çorbası
Malzemeler: 5 tane domates 2 çorba kaşığı sıvıyağı 5 çay fincanı su 2 çorba kaşığı süt 1 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı un Tuz
Yapılışı: Öncelikle, tencereye sıvıyağı ve unu alalım hafif kavuralım. Daha sonra salçayı ve rende yaptığımız domatesleri ilave edelim karıştıralım. Unun topaklanmamasına dikkat edelim, 5 çay fincanı, suyu ilave edelim, sürekli karıştırarak pişirelim, Koyulaşınca bir iki taşım kaynatıp ocaktan alalım. Servis yapacağımıız zaman süt ve tuzunu katalım.

GÜNÜN TATLISI

Damla sakızlı ekmek tatlısı

Malzemeler: Bayatlamış ekmek (5 dilim ekmek kullan yeterli 500 gr süt 2 yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı şeker (damak tadına göre de ayarlayabilirsiniz) 1 tane damla sakızı Yarım paket sütlü kare çikolata Şerbet için: 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı: İlk önce bir ekmek dilimini 4 kare parçaya kesiyoruz. Hepsini böyle yapıp fırında kızartıyoruz. Ekmekler kızarınca fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Başka bir tencere şerbetini hazırlıyoruz. Pişince şerbet soğumasını bekliyoruz. Sonra temiz bir tencereye süt, şeker, nişasta, damla sakızını ekleterek pişinceye kadar karıştırıyoruz (puding kıvamına gelecek) ve ocaktan alıyoruz. Şerbeti ekmeklerin üzerine döküp sonra ılık muhallebiyi üstüne sürüyoruz. Çikolatayı eritip muhallebinin üzerine ilave ediyoruz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.