X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Pritnisa
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Pritnisa

  • Giriş Tarihi: 16.7.2014

MALZEMELER:
2 soğan 4 patates 2 çorba kaşığı un 1 kâse sarımsaklı yoğurt Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

YAPILIŞI:
Patatesleri ve soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber ve unla karıştırın. Mücver kıvamına gelen bu karışımı kaşıkla alın. Başka bir tencerede kızdırdığınız zeytinyağının içerisinde kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Pul biber serperek servis yapın.

HAVUÇ ÇORBASI
Malzemeler:
4 bardak et suyu 1 adet havuç 1 adet kabak 1 adet yeşilbiber 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı krema 1 çorba kaşığı tereyağı 1 yumurtanın sarısı 1 limonun suyu 1 /2 demet dereotu Köri sosu, tuz

YAPILIŞI:
Yağı ve unu bir tencereye koyun ve un pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra et suyunu ekleyin ve karıştırarak kaynamasını bekleyin. Daha önceden yıkadığınız ve küçük küçük doğradığınız sebzeleri tencereye koyun ve 15 dakika kaynatın. Ayrı bir kase de yumurta sarısını krema ile birlikte çırpın. Çorbayı

ŞERBETLİ GÜL TATLISI

Malzemeler:
250 gr margarin 1 su bardağı irmik 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı yoğurt Aldığı kadar un Çay kaşığının ucuyla gıda boyası Şerbet için: 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su Bir kaç damla limon suyu

YAPILIŞI:
Hamuru yapmadan önce şerbeti kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarinle yumurta ve yoğurdu karıştıralım. Gıda boyası, kabartma tozu, vanilya ve irmiği ekleyelim. Daha sonra azar azar unu ekleyip yoğurmaya devam edelim. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler kopartıp merdane yardımıyla açalım. Çay bardağıyla yuvarlaklar elde edip dört tanesini yan yana dizelim. Her iki ucuna isteğe göre ceviz yada fındık koyalım. Yan yana dizdiğiniz hamurları rulo haline getirip ortadan ikiye keselim. Böylelikle iki adet gül elde edelim. 180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirip soğuk şerbetle buluşturalım.