Özgün yemek kültürü ve farklı damak tadı arayanların ramazanda da uğrak yerlerinden biri olan Gaziantep, sahur saatlerindeki hareketlilik gözlerden kaçmıyor. Gece yarısına doğru hava sıcaklığının düşmesinin de etkisiyle sokaklara çıkan vatandaşlar, sahur saatine kadar kafe, restoran ve ocak başlarında vakit geçiriyor. Mangal kültürünün yoğun olduğu kentte, geceye genellikle kafelerde közde Türk kahvesi ve nargile keyfiyle başlayan vatandaşlar, soluğu tarihi Gaziantep Kalesi'nin çevresinde bulunan ocak başlarında alıyor. Genellikle tüketicilerin etlerini mangal başındaki ustaya kendi elleriyle götürdüğü bu işletmelerde, yarım saate varan sıra beklemek gerekiyor. Dumanların arasında, ellerinde şişlerle bekleyen tüketiciler, turistlerin de ilgisini çekiyor.