Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Baş Diyetisyeni Öğretim Üyesi Dr. Hatice Baygut, doğru beslenme ile yorgunluğu nasıl aşılması gerektiği yönünde önemli ipuçları verdi. Dr. Baygut, "Yorgunluk için genel anlamda bir tanımlama yapmak zordur. Kişinin günlük aktivitelerine başlamak için kendinde yeterli gücü, enerjiyi bulamaması ya da rutin aktivitelerinin bitiminde tükenmişlik hissinin gelişmesi durumudur. Yorgunluk, subjektif, kişinin algılaması ile ilgili bir yakınmadır, bu sebeple kişisel farklılıklar gösterir" dedi.
BAĞIŞIKLIK
Halsizlik, isteksizlik, güçsüzlük, yıpranmışlık, sıkıntı gibi tanımlamalar benzer durumu tanımlamak için sıklıkla kullanıldığını belirten Baygut, bu durumun, yetersiz dinlenmekten kaynaklanabileceği gibi, beslenmenizdeki düzensizliklerden de ileri gelebileceğini vurguladı. Niasin, B1, B2, B6, B12, folik asit ve C vitamini ile demir, potasyum, krom, selenyum ve iyot minerallerinin yetersizliği durumunda yorgunluk kendini gösterdiğini anlatan Baygut, bağışıklık sistemini güçlendirip, enerji verecek besinleri tüketmenin yorgunluğu önlediğinin altını çizdi.