X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Açıktaki dondurma tüketmek tehlikeli
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Açıktaki dondurma tüketmek tehlikeli

  • Giriş Tarihi: 1.9.2014

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektör Yardımcısı ve Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, toplumun her kesiminin sıklıkla tükettiği dondurma konusunda uyarıda bulundu. Prof. Dr. Fenercioğlu, sağlık ve hijyen kurallarına uygun hazırlanmış dondurmaların tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, açıkta satılan dondurmaların sağlıksız olduğu için tüketilmemesi gerektiğini söyledi.

ÜRETİM ORTAMI
Dondurmada üretim ve hijyen kurallarının önemli olduğunu ve bu kurallara uyulmadığında gıda zehirlenmelerinin yaşanabileceğini bildiren, Prof. Dr. Fenercioğlu, dondurmada katkı maddeleri kadar, üretim ortamının da önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Fenercioğlu, "Mikrobiyolojik açıdan sakıncalı durumlar dondurmanın tüketilmesinden sonra ortaya çıkacağından geç kalınmış olacaktır ve bu da beraberinde gıda zehirlenmesini getirebilir" dedi.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.