X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Bir fincan iki tat
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Bir fincan iki tat

  • Giriş Tarihi: 16.9.2014

Gaziantep'te Tarihi Gümrük Hanı'nda yapılan Türk kahvesi diğerlerinden farklı. Çekirdeği dövülerek hazırlanan ve fincanda pişirilen kahve iki farklı renkte iki farklı tat sunuyor

Gaziantep'in merkez ilçesi Şahinbey Belediyesi'nin restore ederek turizme kazandırdığı 'Yaşayan Müze Tarihi Gümrük Hanı' yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri. Hanı özel kılan en önemli lezzetlerden biri de Osmanlı Dibek kahvesi. Hanın esnaflarından Kahveci Seddar Bey'de yapılan bu kahveler gerek tadı gerekse görüntüsüyle diğerlerinden çok farklı.

DİBEK KAHVESİ

Kendine has yapılış sırrını açıklamayan Seddar Köroğlu, "Osmanlı dibek kahvesi, kahve çekirdeklerinin dövülmesi ile elde edilen kahvenin su, şeker ile yoğun kıvamda fincanda pişiriliyor. En büyük farkı lezzetinin ve damakta bıraktığı hissin farklı ve çok güzel olmasıdır. Bunun en belirgin nedeni ise öğütülerek değil dibek denilen taşlarda dövülerek elde edilmesi ve cezvede değil direk içileceği fincanda pişirilmesidir" dedi.

TAHMAZOĞLU'NA TEŞEKKÜR
Köroğlu, kendilerine böyle bir yeri kazandırdığı için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na çok teşekkür ettiğini söyleyerek, "Bu hanı görmeye ve kahvemizin tadına bakmaya gelen misafirlerin yüzde 80'i Gaziantep dışından. Yaklaşık 3 yıllık bir han olmasına rağmen iyi tanıtıldı. Bu yüzden hanın restore edilişini sağlayan Başkan Tahmazoğlu'na çok müteşekkiriz" diye konuştu.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.