Yakın
Doğu Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Banu Özbingül Arslansoyu, Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme konusuna her zamankinden daha fazla dikkat edilmesi gerekildiğinin önemini vurgulayan Arslanoylu, özellikle yüksek tansiyon, şişmanlık, kalp damar, mide bağırsak ve diyabet hastalarının beslenmelerinde aşırıya kaçmamaları ve dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Kurban etinin genellikle yeterince dinlendirilmeden tüketildiğini, sindirim sisteminde önemli rahatsızlıklara sebep olduğunu açıklayan Arslanoğlu, bunu önlemek için de etleri tüketmeden önce 24 ile 48 saat arasında buzdolabında bekletilmesi gerektiğini vurguladı.