Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve kentin ünlü baklava üreticileri ile birlikte hazırlanan "Türk Baklavası Standart Tasarısı" kabul edildi. Antep Baklavası'nın uluslararası coğrafi işaret tescilini alan GSO ve baklavacılarla yapılan çalışma sonucunda son hali verilen "Türk Baklavası Standardı" yayımlanmış oldu. GSO Başkanı Adil Konukoğlu, oda olarak Antep Baklavası'nın uluslararası coğrafi işaret tescilini 2013 yılında AB'den aldıklarını, bunun Türkiye'den alınan ilk ve tek tescil olduğunu belirtti. Konukoğlu, "Şu anda Türk baklavası olarak standartları belirledik. İnşallah bundan sonra Türkiye'nin her noktasında TSE belgesi alan bütün arkadaşlar, standartlara uygun olarak baklavayı üretecek" dedi.