X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Günün yemeği
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Günün yemeği

  • Giriş Tarihi: 19.6.2015
Günün yemeği
Günün yemeği

Kaşarlı alabalık

Malzemeler:
2 adet alabalık
3 adet domates
500 gr patates püresi
250 gr süt
25 gr un
50 gr kaşar peynir rendesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tereyağı

Hazırlanışı: Fırını önceden kızdırın. Pişmiş balıkların kılçık ve derilerini çıkarıp çatalla ezin. Tereyağını bir tencerede eritip unla kavurun. Sütü ilave edip karıştırın. Kaynatıp baharatını koyun. Peynir rendesinin büyük bir kısmını buna katın. Domatesleri doğrayın. Balıkla birlikte sosa katıp karıştırın. Derin bir fırın kabına dökün. Geri kalan kaşar rendesini de üstüne serpip orta hararetli fırında 30 dakika pişirin. Patates püresi ile birlikte servis yapın.

GÜNÜN ÇORBASI

Isbanak çorba

Malzemeler:
1/2 kg. ıspanak
4 su bardağı su
1 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 büyük boy soğan
1/2 limon suyu
2 yumurta sarısı
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı: Rendelenmiş veya küp küp kesilmiş soğanları sıvı yağ ile tencerede kavurun. Yıkamış olduğunuz ve ince doğradığınız ıspanakları ilave edip kendi suyuyla kısık ateşte 10 dakika kavurun. Bu arada su ve tavuk suyunu başka bir tencerede ısıtın. Ispanak pişince robottan geçirerek püre haline getirip çorba suyuna ilave edin. İki yumurta sarısını bir kâsede iyice çırpın ve yarım limonun suyunu iyice karıştırıp ateşteki çorbaya ekleyin. Bu arada tencerede kaynamakta, olan çorbayı hızlı hızlı karıştırın. Tuz ve karabiber ilave edip servis yapın.

GÜNÜN TATLISI

Sultan sarması

Malzemeler:
1 kilo süt
1,5 su bardağı tozşeker
5 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya 2 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı Hindistan cevizi
2 poşet kremşanti
1 su bardağı süt

Hazırlanışı: Bir tencerede un, şeker ve kakaoyu karıştırın. İçine azar azar 1 litre sütü ilave edip karıştırmaya devam edin. Tencerenin altını yakıp pişirin. Muhallebi pişince altını kapatıp vanilya ve margarini ekleyin. Soğuyunca mikserle 15 dakika çırpın. Fırın tepsisine Hindistan cevizini yayın. Üstüne muhallebiyi döküp soğumasını bekleyelim. İyice soğuyunca üstüne 1 su bardağı sütle çırpılmış kremşantiyi yayın. Streçleyip 3 saat dolapta bekletin. Dolaptan çıkarınca önce uzunlamasına 2 'ye bölün. Sonra 2 parmak kalınlığında kesin ve rulo haline getirin. Dik bir şekilde pasta kağıtlarına yerleştirip tekrar servis zamanına kadar dolaba kaldırın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.