X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kerebiç satışlarına Ramazan dopingi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Kerebiç satışlarına Ramazan dopingi

  • Giriş Tarihi: 23.6.2015
Kerebiç satışlarına Ramazan dopingi
Kerebiç satışlarına Ramazan dopingi

Hamurun içine Antep fıstığı veya ceviz konularak yapılan kerebiçe talep çok. Kerebiç üreticisi Şehriban Yağcı, "Mersin dışında da her yere kargoyla gönderiyoruz. Bir hafta boyunca dayanıyor" dedi

Mersin'e özgü olmasına rağmen lezzetiyle ünü yurt geneline yayılan kerebiçe Ramazan'da talebin artması, üreticinin yüzünü güldürdü. Ramazan'ın geleneksel tatlıları arasında yerini alan kerebiç, içli köfte tarzında hazırlanıyor. İrmik, yağ, karbonat ve şekerle yoğrulan hamurun içine tercihe göre Antep fıstığı veya ceviz konuluyor. Çöven otu köklerinden elde edilen süt görünümlü köpükle servis ediliyor. Kadın ustaların ellerinde şekil bulan kerebiç, hem iftar hem de sahur sofralarını süslüyor.

KARGOYLA GÖNDERİYOR

Kerebiç üreticisi Şehriban Yağcı, Ramazan'da artan talebin kendilerini mutlu ettiğini, siparişleri yetiştirmek için personel sayısını 3 kat artırdıklarını söyledi. İnternet üzerinden de satış yaptıklarını belirten Yağcı, "Mersin dışında da her yere kargoyla kerebiç gönderiyoruz. Bir hafta bayatlamadan kalabilir. Ekşimez, kokmaz" dedi. Yağcı, fıstıklı kerebiçin kilogramının 36 liradan, cevizlisinin ise 26 liradan satışa sunulduğunu aktardı. Kerebiç ustalarından Fatma Serin de Ramazan'da yoğun tempoyla çalıştıklarını belirterek, daha fazla kişiyle siparişleri yetiştirmeye uğraştıklarını, serin kerebiçi herkesin tatması gerektiğini ifade etti.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.