X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İftar için ne pişirelim?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

İftar için ne pişirelim?

  • Giriş Tarihi: 30.6.2015
İftar için ne pişirelim?
İftar için ne pişirelim?

Yoğurtlu bulgur köftesi

Malzemeler:
1 bardak kısırlık bulgur
1 bardak ılık su
1 adet yumurta
1 bardak un
1 kaşık salça
50 gr kaşar peynir rendesi
1 çay kaşığı kimyon, tuz.
YOĞURT SOSU İÇİN:
1 su bardağı yoğurt
3 diş ezilmiş sarımsak

Hazırlanışı: 1 bardak kısırlık bulgurun üzerine 1 bardak ılık suyu döküp 5 dakika dinlendirin. Bulgur kabarınca 5 dakika yoğurun ve 1 adet yumurta, 1 kaşık salça, 1 çay kaşığı kimyon ve tuz ekleyip, el soğuk su ile ıslatılıp 1 bardak un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur olana kadar 10 dakika yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Kaynayan tuzlu suya azar azar atın. Yaklaşık yarım saat kaynadıktan sonra pişen köfteleri bir kaba alın. 3 diş sarımsağı ezerek 1 bardak yoğurda katın. Köftelerin üzerine dökün. 3 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı salçayı kavurup köftelerin üzerine dökün. Pul biberle süsleyip servis yapabilirsiniz.

GÜNÜN ÇORBASI

Malzemeler:

5 tane domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
5 çay fincanı su
2 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı un
Tuz

Hazırlanışı: Öncelikle, tencereye sıvıyağı ve unu alıp hafif kavurun. Daha sonra salçayı ve rendelediğiniz domatesleri ilave edip karıştırın. Unun topaklanmamasına dikkat edin. 5 çay fincanı suyu ilave edip sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Servis yapacağınız zaman süt ve tuzunu ekleyin.

GÜNÜN TATLISI

Dahla sakızlı ekmek tatlısı

Malzemeler:
Bayatlamış ekmek (5 dilim kadar)
500 gr süt
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker (damak tadına göre de ayarlayabilirsiniz)
1 tane damla sakızı
Yarım paket sütlü kare çikolata ŞERBETİ İÇİN:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıcak süt

Hazırlanışı: İlk önce bir ekmek dilimini 4 kare parça kesin. Hepsini böyle yapıp fırında kızartın. Ekmekler kızarınca fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Başka bir tencerede şerbetini hazırlayın. Şerbetin soğuması gerekir. Sonra temiz bir tencereye süt, şeker, nişasta, damla sakızını ekleyerek pişinceye kadar karıştırın (puding kıvamına gelecek) ve ocaktan alın. Şerbeti ekmeklerin üzerine döküp sonra ılık muhallebiyi üstüne sürün. Çikolatayı eritip muhallebinin üzerine ilave edebilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.