X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İftar için ne pişirelim?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

İftar için ne pişirelim?

  • Giriş Tarihi: 1.7.2015
İftar için ne pişirelim?
İftar için ne pişirelim?

GÜNÜN YEMEĞİ

Etli karalâhana sarması

Malzemeler:
1 bağ karalâhana
250 gr dana kuşbaşı (minik doğranmış)
3 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber, karışık dolma baharatı
Kimyon, tuz

Yapılışı: Lahanalarınızı kaynamış olan suda iki dakika haşlayın. İç harcı için soğanlar doğrandıktan sonra pirinç, et, sıvı yağ, salçalar ve baharatları da ekleyerek çiğden karışımınızı hazırlayın. Haşlanmış yapraklarınıza birer yemek kaşığı bu harçtan ekleyerek sarın. Tencerenize aralarda boşluk kalmayacak şekilde dizin. Üzerine iki su bardağı su ekleyip kısık ateşte bir saate yakın pişirin.

GÜNÜN ÇORBASI

Bahar çorbası

Malzemeler:
2 çorba kaşığı margarin
1,5 çorba kaşığı un
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı garnitür (bezelye-havuç)
1 adet küçük kereviz (arzuya göre)
1,5 litre et suyu
1/2 litre süt
1 limon suyu
2 adet yumurta sarısı
Kırmızı biber, taze nane

Yapılışı: Bir tavada yağı eritin. Unu ilave edip, çevirerek hafifçe pembeleştirin. Sıcak et suyunu karıştırarak, azar azar ilave edin. Ayrı bir tencerede bütün kerevizi ve kayısıları haşlayın. Kerevizi tencereden alın. Kayısıları küçük küçük doğrayın. Garnitürle beraber çorbaya ilave edin. 15-20 dakika daha kaynatın. İnmesine yakın iki adet yumurta sarısını süt ve limon suyuyla çırpın. Pişen çorbaya azar azar, ilave edin. Kırmızı biber ve taze nane ile servis yapın.

GÜNÜN TATLISI

Tombul tatlı

Malzemeler:
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker

Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırılarak yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak simit yapar gibi uzatılarak rulo yapılır. Kendi etrafında dolandırılır. Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizilir. 170 derecede pembeleşene kadar pişirilir. Fırına sürüldükten sonra bir kap içerisinde su ve şeker, şeker iyice eriyene kadar karıştırılır. Şerbet pişirilmeden fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine boşaltılır.