GÜNÜN YEMEĞİ
Bilgurlu domates
Malzemeler:
8-9 orta boy domates
1/2 çay bardağı pilavlık bulgur
6-7 diş sarımsak
1 büyük soğan
3 adet yeşilbiber
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı: Zeytinyağı tencereye alınarak yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur. Soğanlar hafif kavrulduktan sonra iri doğranmış yeşilbiberler eklenir. Ayrı bir yerde domateslerin kabukları soyulur ve küp şeklinde doğranır. Kavrulan soğan ve biberlerin üzerine eklenir. Domatesler suyunu bırakınca bulgurlar eklenir. Ardından bir kaç parçaya bölünmüş sarımsaklar ve tuzu eklenir. Kısık ateşte pişirilir. Sıcak veya soğuk olarak servis yapılır.
GÜNÜN ÇORBASI
Şehriyeli tavuk çorbası
Malzemeler:
1 adet tavuk but
1 çay bardağı tel şehriye
Kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı un
Tuz
Sıvı yağ
Yapılışı: Tavuk haşlanarak didiklenir. Sıvı yağda un kavrulur. Kavrulan unun üzerine tavuk suyu eklenir ve ardından hemen şehriyeler, didiklenmiş tavuk, maydanoz eklenir. Tuzu ayarlanıp şehriyeler pişene kadar kaynatılır. Servis edilirken üzerine karabiber serpilir.
GÜNÜN TATLISI
Damla sakızlı kartopları
Malzemeler:
1 litre süt
200 gr tereyağı
2 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
2~3 parça damla sakızı
2 su bardağı un
2/3 su bardağı fındık
1 su bardağı hindistancevizi
Yapılışı: Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Şeker, vanilya, dövülmüş damla sakızı ve sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alın ve 2-3 saat soğumaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartarak içine 2-3 fındık yerleştirin ve yuvarlayarak top haline getirin. Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına yerleştirin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Servis yapın.