X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İftar için ne pişirelim?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

İftar için ne pişirelim?

  • Giriş Tarihi: 7.7.2015
İftar için ne pişirelim?
İftar için ne pişirelim?

GÜNÜN YEMEĞİ

Sebzeli tepsi köfte

Malzemeler:
500 gram köftelik kıyma
2 dilim ekmek içi (bayat)
2 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Konserve garnitür (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kimyon, karabiber, tuz Sosun yapılışı:
1 yemek kaşığı salça, tuz, kırmızı pul biber ve 1-2 su bardağı suyu ilave edin. Kaynatın.

Yapılışı: Geniş bir kaba kıymayı, ufalanmış ekmek içini, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarımsağı, yumurtayı, zeytinyağını, maydanozu ve baharatları koyarak iyice yoğurun. Yoğrulmuş kıymayı ikiye bölün. İsteğe göre arasına garnitür de koyabilirsiniz. Yağlanmış fırın kabına ya da tepsisine ilk parçayı yayın ve elle bastırarak düzleyin, üzerine garnitürü yayın ve kalan kıymayı tekrar üzerine elle yayarak düzeltin sosu üzerine gezdirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sos ile birlikte servis yapın.

GÜNÜN ÇORBASI

Mantar çorbası

Malzemeler:
250 gr. mantar
4 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 su bardağı süt
4 su bardağı et suyu
Yarım demet dereotu
Tuz, karabiber

Yapılışı: Mantarların saplarını çıkarıp, doğrayın. Dereotunu ayıklayıp, kıyın. Margarini kızdırıp, mantarlarını ekleyip kavurun. Daha sonra içine kıyılmış sarımsakları ilave edip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. Mantarlar suyunu çekince içine unu ekleyip, unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Unun kokusu çıkınca et suyunu ve sütü ekleyip çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırıp orta ateşte pişirin. Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip sıcak olarak üzerine kıyılmış dereotunu serpin.

GÜNÜN TATLISI

Kayısı tatlısı

Malzemeler:
1 kg. kuru kayısı
400 gram şeker
2 çorba kaşığı susam
200 gram badem içi ya da ceviz
2 litre su
Yarım limon suyu
Kaymak

Yapılışı: Kuru kayısıları yıkayıp temizledikten sonra geniş bir tencereye alın. Suyu, şekeri ve kayısıları tencereye alarak kaynatın. Kayısılar yumuşadığında tencereden çıkarıp süzün ve soğumaya bırakın. Bıçakla kayısıların içlerini açarak badem ya da ceviz doldurun. Kayısıları bir tepsiye dizin, orta ateşte kaynatın. Kayısıları pişirdiğiniz hafif ağdalanmış şurubu kayısıların üzerine gezdirin ve soğuduğunda susam serperek ve kaymak ekleyerek servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.