X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER İftar için ne pişirelim?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

İftar için ne pişirelim?

  • Giriş Tarihi: 10.7.2015
İftar için ne pişirelim?
İftar için ne pişirelim?

GÜNÜN YEMEĞİ

Parça etli nohut yemeği

Malzemeler:
1 konserve nohut ya da 3 su bardağı haşlanmış nohut
250 gram kuşbaşı koyun eti
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 büyük boy kuru soğan,
1 adet orta boy domates,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Tuz
6 su barağı sıcak su

Yapılışı: Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın, kuşbaşı eti yıkayarak süzülmeye bırakın. Tencereye sıvıyağı koyun, soğanları çok az tuz ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Önce domatesi sonra da salçayı ekleyerek 2 dakika daha kavurun, en son etin tamamını ekleyin ve et suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurmaya devam edin. Nohutları ve sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirin, ocaktan almadan 5 dakika önce tuzunu ekleyin.

GÜNÜN ÇORBASI

Yayla çorbası

Malzemeler:
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı et suyu
1 adet yumurta
Kuru nane
Kırmızı pul biber

Yapılışı: Pirinci iki bardak suyla haşlayın. Bir kaşık tereyağında hafif kavurduğunuz una 4 bardak et suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra haşlanmış pirinçleri ekleyip 10 dakika kadar kaynatın. Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin. İçine istediğiniz miktarda nane ve kırmızıbiber katın, bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın.

GÜNÜN TATLISI

Malzemeler:
8 bardak süt
3 bardak şeker
5 kaşık nişasta
Üzerine tarçın

Yapılışı: Şekeri süte katıp kaynatın. Nişastayı soğuk suda eritin ve sütle karıştırın. Bir taşım kaynatıp söndürün. Bir tepsinin altına toz şeker serpin ve yapılan muhallebiyi tepsiye boşaltın. Ateşe koyun. Ateşteki tarafı kendinize doğru kaşıkla çekerek her tarafını öyle ateşte çevirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuyunca kesip ters çevirin. Tarçın döküp servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.