Türkiye'nin en iyi haber sitesi

İftar için ne pişirelim?

Giriş Tarihi: 14.7.2015
İftar için ne pişirelim?
GÜNÜN YEMEĞİ

Etli taze fasulye

Malzemeler:
1 kg taze fasulye
2 adet kuru soğan
Yarım kg. kuşbaşı et
2 adet domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tatlı toz biber
Tuz
1 su bardağı kaynamış su

Yapılışı: Soğanı ve etleri tavaya alın, etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun. Tuz ve su hariç kalan malzemeleri ekleyip 15-20 dakika kavurun. (mümkün olduğunca uzun kavurmalısınız) 20 dakikanın sonunda 1 bardak kaynamış suyu ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ayarlayıp servis yapın.

GÜNÜN ÇORBASI

Tavuklu bamya çorbası

Malzemeler:
1 tavuk but
100 gr bamya kurusu
1,5 çay bardağı şehriye
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
2 litre soğuk su
Yarım limonun suyu (bamyaları haşlamak için)

Yapılışı: Önce bamyalarını ipinden çıkarmadan limonlu sıcak su ile yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın. İpinden çıkarın. 2 litre soğuk su ile tavuk butu 20-25 dakika kadar haşlayın ve sudan çıkarıp didin. Suyunu başka bir yere süzün. Tavuğun kaynar suyundan 1 litresini tencereye aktarın. Şehriyeyi, tavuğu ve haşlanmış bamyayı ilave edin. Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile salçayı ve kırmızı toz biberi kavurun. Bu sosu tavuk suyuna ilave edin. Tuzunu istediğiniz kadar ilave ettikten sonra yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatın.

GÜNÜN TATLISI

Tel kadayıf

Malzemeler:
500 gr tel kadayıf (çiğ)
1 su bardağı erimiş tereyağı+ 2 yemek kaşığı tereyağı
150 gr ceviz içi Şerbeti için:
500 gr toz şeker
500 ml su
Çeyrek limon suyu (kabuğu şerbete atılacak)

Yapılışı: Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın. Üzerine limon suyu ekleyin ve limon kabuğunu atın. Kıvam alıncaya kadar orta ateşte kaynatın, sonra soğumaya bırakın. Tel kadayıfı ince ince bıçak yardımıyla kıyıp ufaltın. Ceviz içlerini rondodan geçirerek irice parçalayın. Orta boy bir fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kadayıfın yarısını tepsiye alın, tereyağının yarısını kadayıfların üzerine dökün elinizle karıştırın ve tepsiye bastırarak döşeyin. Kadayıfların üzerine ceviz içlerini eşit miktarda dağıtın. Üzerine kalan tel kadayıfı kalan tereyağına bulayıp döşeyin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar kadayıfları pişirin. Fırından aldığınız sıcak tatlıyı 2-3 dakika dinlendirip üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlı şerbeti çekip soğuyuncaya kadar dinlendirin.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
İftar için ne pişirelim?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz