GÜNÜN YEMEĞİ
Fırında mantarlı tavuk
Malzemeler:
2 adet tavukgöğsü
1 tane soğan
2 tane yeşilbiber
1 tane kırmızıbiber
2 tane domates
1 tane konserve mantar
2 kaşık zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı: Tavukgöğsünü güzelce yıkadıktan sonra kuşbaşı doğrayın. Diğer malzemeleri de istediğiniz şekilde doğrayıp tüm malzemeyi, baharatları da ilave edip karıştırın. Malzemeleri tepsiye alıp üzerini folyoyla kapatıp 180 derecede tavuk piştikten sonra üzerine kaşar peyniri ilave ederek 5 dakika daha pişirin.
GÜNÜN ÇORBASI
Pirinçli domates çorbası
Malzemeler:
1 havuç
1 kırmızıbiber
1 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı salça
3 domates
Sıvıyağ, tuz, su
Yapılışı: Pirinci haşlayın. Kırmızıbiberi ince ince doğrayıp havucu rendeleyin. Tencereye sıvıyağı, kırmızıbiberi ve havucu ekleyip soteleyin. Küçükçe doğradığınız domateslerle birlikte tereyağını da ekleyin. Unu koyup kavurun, ardından salçasını ekleyin. Tavuk suyunu ve sıcak suyu koyun. Tavada haşladığınız pirinci süzerek çorba tenceresine ekleyin. Tuzunu ilave edip kaynatın. Üzerine dereotu serperek servis edin.
GÜNÜN TATLISI
Fırında sütlaç
Malzemeler:
1liret süt
1 çay bardağı pirinç unu veya nişasta
250 gr tozşeker
100 gr pirinç
Bir miktar su
1 yumurta sarısı
Yapılışı: Pirinçleri yıkayın ve tencereye alın. Pirinçleri 4 parmak geçecek şekilde su ilave edip karıştırmadan kaynatın. Pirinçler suyunu çektikten sonra tencereyi ateşten alın ve pirinçleri süzün. Sütü ve pirinçleri tekrar tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç ununu sulandırıp ezin ve tencereye ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Karışımdan yarım su bardağı kaşığı sütlaç alıp ayrı bir kaba aktarın. Buna yumurtanın sarısını ilave edip karıştırın. Tenceredeki sütlacı fırına dayanıklı kaselere aktarın. Üzerlerine birer kaşık yumurtalı sütlaç karışımından ekleyip düzgün bir şekilde güzelce yayın. Üzeri kızardığında çıkarıp soğumaya bırakın.