Tarsus'tan okurumuz, tatlıcıların kullandığı glikoz ile ilgili sıkıntısını dile getirmiş. Okurumuz Tarsus zabıtasının ve sağlık görevlilerinin bu duruma dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "Tarsus'ta tatlıcılık sektöründe birçok firma var. Ancak ucuz tatlı için malzemeden kısıyorlar. Glikozlu ürünlere karşı uyanık olalım. Tatlı tüketiminde bulunan halkımıza glikozun zararları anlatılmalı. Tatlıcılar glikozu şeker maliyetini düşürmek, şekerlenmeyi önlemek, tezgahta tatlının parlak görünmesini sağlamak için kullanıyorlar. Ancak glikoz tatlıda kullanıldığında obezite ve şeker hastalığına davetiye çıkarıyor. Vücutta yağ oranını artırıp kilo almaya sebep oluyor. Damar ve kalp hastalıklarına yol açabiliyor. Kanser hücrelerini besliyor. Böbreklerde taş oluşmasına neden oluyor. Karaciğeri büyütme gibi birçok olumsuz yan etkisi bulunuyor" diyor.