Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Ekmek israfına karşı özel yemek tarifleri

Giriş Tarihi: 1.11.2015
Ekmek israfına karşı özel yemek tarifleri
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi (MUSEM) gıda israfına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için kampanya başlattı. MUSEM tarafından, bayat ekmeklerin değerlendirilmesi için yöresel yemeklerin de bulunduğu bir atölye kurdu. "İsrafa hayır, haydi gelin bugün bir omaç yaparak bayat ekmeklerimizi değerlendirelim" sloganı ile başlatılan kampanyaya ev hanımları da destek veriyor.

DENGELİ BESLENME İÇİN

MUSEM'de gerçekleştirilen atölye çalışmalarında katılımcılara altı tiritli kebap, omaç, çullu papa, öcce, vişne tiridi, muhammara gibi yöresel yemek menüleri öğretiliyor. MUSEM yetkilileri, kampanyanın hem ekmek israfının önüne geçilmesi hem de dengeli beslenme açısından önemli olduğunu belirtti. Yetkililer ekmeklerin daha idareli kullanılmasını ve artan ekmeğin değerlendirilip savurganlığın önüne geçilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Ekmek israfına karşı özel yemek tarifleri
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz