X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kuru meyve ihracatında yüzde 34,5 artış yaşandı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Kuru meyve ihracatında yüzde 34,5 artış yaşandı

  • Giriş Tarihi: 29.3.2016
Kuru meyve ihracatında yüzde 34,5 artış yaşandı
Kuru meyve ihracatında yüzde 34,5 artış yaşandı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden yapılan kuru meyve ve mamulleri ihracatında yılın ilk döneminde yüzde 34,5 artış yaşandı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden yapılan kuru meyve ihracatında artış yaşandı. Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, sektörün ihracattaki sorunlarının değerlendirildiği yönetim kurulu toplantısında, önümüzdeki dönemde yapılacak tanıtım çalışmaları ve yeni pazarlarla ihracatın daha da artacağını söyledi. 1 Ocak-22 Mart 2016 tarihleri arasında kuru meyve ihracatında bir önceki yıla oranla yüzde 34,5'lik bir artış gerçekleştirilerek 54 milyon 900 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirten Başkan Abdulkadir Çıkmaz bu artışın önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini belirtti. İhracat artışının sevindirici olduğunu belirten Çıkmaz, Şubat ayı içerisinde 56 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini ve en fazla ihracatın ABD, İtalya, Almanya, Irak, Fransa, İran, İsrail ve Rusya'ya yapıldığını söyledi.

LİDER ANTEP FISTIĞI

Başkan Çıkmaz, bu dönemde en fazla ihracatı gerçekleştirilen ürünler arasında ise Antep Fıstığı, Çam Fıstığı, kuru kaysı, çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, kaysı ve zerdali çekirdeği, çeşitli mamul ürünler olduğunu kaydetti.