Tarsus'ta
özel bir hastanede görev yapan Diyetisyen Özge Akar Özyaman, doğru beslenmenin iş stresini azaltabileceğini, ayrıca zekayı geliştirebileceğini söyledi. Doğru beslenen kişilerin sadece kilo verip görüntülerini değiştirmekle kalmayacaklarını, aynı zamanda iş stresini yönetebileceklerini vurgulayan Özyaman, "İhtiyacınıza göre besin tükettiğinizde, zekanızın gelişmesine de katkı koyarsınız" dedi. Bitter çikolatanın endorfin hormonu salınımını artırarak kişinin kendini mutlu hissetmesini sağladığını bildiren Özyaman, böylece stresin azaldığını açıkladı. Ihlamur çayı için de "Adrenalin (heyecan) seviyesini azalttığı için sıcak veya ılık olarak ara öğünlerde tüketilebilir" diyen Özyaman, C vitamini deposu olan portakal, kivi ve çileğin de stresi azalttığını kaydediyor.