Tarsus
Belediyesi tarafından vatandaşların sağlıklı, hijyenik ve güvenilir ortamda kesimi yapılmış, hazırlanmış, işlem görmüş tüm et ve et ürünlerini tüketmesi konusunda, gıda güvenliği ve halk sağlığına yönelik önlemler ve denetimler aralıksız devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık işleri Müdürlüğü'nden oluşan ekipler, tüm mahallelerde faaliyet gösteren kasap, tavuk eti satış yeri, et market ve şarküterilerden oluşan iş yerlerinde denetimlerini arttırdı.
HİJYEN VE GENEL TEMİZLİK
Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri kasap işletmecilerinde Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Uygulamaları kapsamında belirtilen Hijyen kurallarını, işletmenin genel temizliği, kullanılan alet ve ekipmanları denetledi.
YASAL İŞLEM YAPILDI:
Ekipler tarafından şehir merkezi dışından yaptırılan kesimlere ait belgeler ve uygunluğu, satışa sunulan etlerde sağlık işareti (mühür) kontrolü, kaçak et, et ürünleri ve ruhsat kontrolü yapıldı.